Kalender

Aug
6
mån
Trädgårdsbesök med Borås trädgårdssällskap @ Fristad
Aug 6 kl. 15:00 – 18:00

Trädgårdsbesök hos Birgitta och Tomas Brissman

Birgitta och Tomas har ett nybyggt hus och flyttade in i mars 2015. Med lite hjälp av maskiner flyttades stenar och placerades efter Birgittas önskemål. Sedan började arbetet med plantering av växter och redan efter kort tid har de skapat en prunkande trädgård med mängder av perenner.

 

Vägbeskrivning: Från Borås  mot Fristad. Efter 50-skylten i Fristad, kör vänster över järnvägen mot Bredared, ca 1,7 km. Vid en Y-korsning, sväng vänster ner mot sjön, Öresjö. Till höger visar skylt mot Bredared. Det är andra huset på höger sida. Svart hus ovanför en stenmur.

Aug
23
tor
Trädgårdsbesök med Borås Trädgårdssällskap @ Brämhult
Aug 23 kl. 17:00 – 20:00

Trädgårdsbesök hos Kathleen Paulsson.

Välkomna att titta in till denna nya trädgård, anlagd runt en villa som byggdes 2017 på de vackra ängarna i övre Brämhult. Huset ligger högt med utsikt över himmel, och lantlig idyll. Den omgivande trädgården är en skapelse av kärlek, där varje rabatt talar till minnen från familjens många år utomlands. Det ligger mycket tankearbete bakom valet av tema och växter – ett urval som ger glädje och väcker minnen.

Trädgården har många influenser från Japan och amerikanska Pacific Northwest. De samsas med det bästa av den svenska sommaren. Här möts besökaren av rabatter som leker med ränder av färg, utvalda stenar, mossa och buskar som ger kvistar till ikebana ( japanska blomsterarrangemang). Pieris japonica, rhododendron, azalea och lönn samsas med perenner och en 300-årig stenmur.

Anläggningsarbetet utfördes med hjälp av en skicklig grävmaskinist, som bland annat placerade ut stora stenar i terrassering, rabatter och uteplatser. Stenarna tillför form och karaktär och uppskattas mycket. Vid arbetet med trädgården tillfördes också stora mängder surjord för att få växterna att trivas.

Vägbeskrivning: Åk mot Brämhults kyrka. Man ser huset en bit bort från Kyrkvägen. Man svänger till vänster genom ängen på en liten grusväg i närheten av Brämhults ryttarsällskap. Före skylten mot Brämhults kyrka. Ser man att grusvägen inte räcker till för parkering kan man parkera längs Kyrkvägen.