Plantbytarträff i Fristad söndagen den 20 maj

Söndagen den 20 maj är alla trädgårdsintresserade välkomna på plantbytarträff mellan kl 11.00 och kl 13.00 hos Eva-Lotta Färnstrand i Fristad. Eva-Lotta är ny medlem i föreningen och har tagit initiativ till träffen, som anordnas i privat regi, tillsammans med några andra medlemmar.  Tanken är att de som har ett överskott av växter ska kunna byta bort eller sälja dessa till andra trädgårdsintresserade. (Den som väljer att sälja måste dock på eget ansvar redovisa försäljningen som inkomst, läs mer på skatteverket.se under inkomst av hobbyverksamhet. ) Dessutom blir det ett tillfälle att träffa likasinnade och prata trädgård en stund!

Eva-Lotta ordnar fika till självkostnadspris och vill gärna att de som tänker komma anmäler sig till henne på telefon 070-540 54 48 eller mail: sigge9b@gmail.com så att hon kan beräkna åtgången av kaffe, te och kakor. Hon vill också veta om du har allergi, matintolerans eller diabetes.

Eva-Lotta och hennes familj vill poängtera att de är nyblivna hus- och trädgårdsägare och ber alla som kommer att ha överseende med hur det ser ut på tomten, som enligt henne själv definitivt inte är någon ”visningsträdgård”, utan snarare ”en gräsmatta med pingborrar, en samling oklippta buskar och ett antal perenner i väntan på en planteringsplan”. Ett besök ger kanske ingen skönhetsupplevelse, men väl ett tillfälle att följa en trädgårds utveckling ”från början”.

Vägbeskrivning: Kör till rondellen i centrala Fristad och kör in under järnvägsviadukten på Vängavägen. Ta av första till vänster (in på Hedevägen). Eva-Lottas hus är det tredje på vänster sida – ett äldre, naturvitt putsat hus med rödbruna detaljer runt fönstren.

Parkering: Några platser finns utanför tomten på Hedevägen. Parkering finns också synlig nära rondellen i centrum – gångtid ca sju minuter.

Det finns fler parkeringar utanför Fristad Folkhögskola (som är på höger sida lite längre fram på Vängavägen).

Allmänna kommunikationer: Buss 240 mot Ljung, Buss 582 mot Vårgårda, Buss 150 mot Fristad. Alla bussar går från Södra Torget. Man kan också åka tåg mot Herrljunga-Uddevalla från Borås Resecentrum. Hållplats:Fristad station eller Fristad Folkhögskola.

Varmt välkomna!