Resa till Istanbul med Borås Trädgårdssällskap

Här kommer en reseberättelse från Berit Jagensjö som var med på resan till Istanbul:

 

Reseberättelse från en trevlig resa till Istanbul 10-13 oktober 2014

Vi var 13 personer från Trädgårdssällskapet som var på en mycket innehållsrik och välorganiserad resa till Istanbul.

Vi blev guidade på Topkapi Palace som var mycket sevärt – kommer ni till Istanbul så passa på och ta er dit! Sedan var vi i Hagia Sohia som nu är museum.

Vi besökte Alfred Heilbronn Botaniska Trädgård där en mycket entusiastisk professor visade oss runt både bland plantringarna av träd och växter och i växthusen.

Ataturk´s Arboretum var en mycket vacker stor och kuperad park inte långt från svarta havet. Där fanns träd från nästan hela världen. Den parken vore väl värd ett besök på våren när alla praktmagnoliorna blommar.

Det blev också en båttur på Bosporen, där man åker mellan Asien och Europa, och där det är tät trafik av små fiskebåtar och stora skepp mellan Svarta havet och Marmarasjön.

Vi han också med ett kort besök i Spice Market där vi trängdes bland kunder och handlare. Utbudet av kryddor, sötsaker mm var större än vi orkade att ta till oss.

Vi intog vår middag på olika restauranger och hade då ledsagare med både fram och åter, allt för vår säkerhet då vi bodde nära Taksim-torget och det var mycket folk och poliser i rörelse.

Istanbul har mycket att erbjuda – det finns fler parker och trädgårdar att besöka än vi hann med på två dagar.

Jag tackar Tage och Resia från alla som var med på resan för arrangemanget.

Vid pennan:

Berit Jagensjö