Välkomna på trädgårdsvandring 18:e juli

Torsdagen den 18:e juli är medlemmar i Borås Trädgårdssällskap välkomna till Skänstadsvägen 3 i Dalsjöfors för en trädgårdsvandring. Vi håller öppet mellan kl. 16 och kl. 20 (OBS! Förlängt öppethållande jämfört med tidigare utskick!).

Välkomna till Skänstadsvägen 3!

För att fira jordgubbssäsongen, serveras Strawberry Cream Tea (hembakta engelska scones med vispgrädde och färska jordgubbar) i trädgården. Det kommer även att finnas lite hemgjord marmelad och några växter till försäljning.

 

Beskrivning av trädgården

Vår trädgård på 1500 kvm ligger runt en trävilla från 20-talet, och vi håller som bäst på att omvandla den stora gräsmattan till en trädgård med olika rum som kan upplevas med alla sinnen, och där det också finns mycket att smaka på – både bär, frukt och grönsaker.

Planteringarna i perennrabatterna är inspirerade av cottage garden-stilen och innehåller främst typiska torparväxter så att det passar husets stil och tidsålder. Växterna i ”vita rabatten” lyser särskilt effektfullt i skymningen vilket kan avnjutas sittandes i det ena uterummet.

Köksträdgården upptar numera en stor del av ytan. Grönsaker är vackra, tycker vi, och deras skönhet lyfts fram i de upphöjda bäddar som är anlagda i potagerstil. Här odlar vi både vanliga och mindre vanliga grönsaker som t ex grön sparris och kronärtskockor på ekologiskt vis, och det finns även en liten blomsteräng.

I växthuset står det främst körsbärstomater, och i år har vi också börjat prova oss fram med både gurka och chiliplantor som ser ut att trivas. Medelhavsväxter så som citron- och olivträd samt en vinranka växer i det andra uterummet.

Köksträdgården
Köksträdgården

Varmt välkomna hem till två glada amatörers trädgård. Färdig blir den aldrig, men man kan ju i alla fall njuta av det som finns just nu, och förhoppningsvis inspireras lite! En förhandstitt kan ni få på YouTube Digital trädgårdsvandring eller på vår blogg Odlarglädje.

Mer att göra i Dalsjöfors

Bara 500 m från vårt hus finns Skenstaboa Gårdsbutik med bl a närproducerade delikatesser och trevliga inredningsdetaljer samt  försäljning av jordgubbar (både färdigplockade och till självplock). Både butiken och självplocket har öppet till kl. 19 på torsdagar.