Välkomna på Trädgårdsdag med Sara Bäckmo 20/2!

Lördagen den 20:e februari bjuder Borås Trädgårdssällskap in till Trädgårdsdag med minimässa, föredrag av Sara Bäckmo, fika och umgänge i trädgårdsvänners lag. Evenemanget är gratis och öppet för allmänheten, och vi välkomnar alla odlingsintresserade Boråsare!

Sara BäckmoPå bara några år har Sara Bäckmo skapat ett dignande ekologiskt trädgårdsskafferi där hon odlar över 150 sorters grönsaker på en yta av cirka 450 kvadratmeter hemma i sin villaträdgård i Bökebacken, Småland, odlingszon 3. Hon utforskar hur villatomten kan användas som en liten matfabrik under större delen av året, och nu är familjen självförsörjande på grönsaker minst sju månader om året.

Föredraget ”Lång säsong – tips och inspiration från Skillnadens Trädgård”   handlar om hur Sara odlar för att skörda grönsaker under nästan hela året, om vilka grönsaker hon väljer och hur hon kan minimera arbetet i köksträdgården för att ha tid till både familj, jobb och odling.

Plats: Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Druveforsvägen 8 A i Borås (Gamla textilmuséet)

Tid: Dörrarna öppnas kl. 14.30, och vi håller på till ca 17.30. Observera att vi inte kräver någon anmälan denna gång, men att det bara finns 100 platser i lokalen, så det är först till kvarn som gäller!

Mer om Sara: Skillnadens Trädgård är också Sveriges största privata köksträdgård i sociala medier med tiotusentals följare över hela landet. Just nu skriver och bloggar Sara Bäckmo för tidningen Land om Skillnadens Trädgård på www.skillnadenstradgard.se. Våren 2016 kommer boken om Skillnadens Trädgård ut.

Trädgårdsdagen anordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, Borås.