Om Borås Trädgårdssällskap

Välkommen till Borås Trädgårdssällskap!

Älskar du att sticka näsan i en bullig pion? Drömmer du om en perfekt, smaragdgrön gräsmatta att borra ner tårna i? Eller är du kanske en sådan där som står med huset fullt av frösådder varje vår, utan att riktigt veta hur det gick till?

Oavsett vilken sorts trädgårdsmänniska du är, är du varmt välkommen till Borås Trädgårdssällskap!

Med mer än hundra år på nacken har sällskapet utvecklats från en sammanslutning för yrkesodlare, till en öppen förening för den trädgårdsintresserade allmänheten.
Här förenas nybörjare och mer erfarna odlare, ung som gammal, i kärleken till det som växer – men också i längtan efter att lära mer om det breda ämnet trädgård.

Borås Trädgårdssällskap har en varierad verksamhet i andan av att det ska finnas något för alla. Varje år hålls flera medlemsmöten med föredrag kring något trädgårdsrelaterat ämne. Det kan handla om hur man lyckas bäst med en speciell sorts växt, hur man håller trädgården frisk eller hur man gör den harmonisk och ombonad. Eller om ren trädgårdsinspiration i form av bilder från en vacker trädgård.

Borås Trädgårdssällskap har en aktiv kurskommitté som anordnar kurser och temakvällar i ett efterfrågat ämne, som till exempel frö- och sticklingskvällar, pilflätning, ekologisk grönsaksodling och mycket annat. Ibland leds kurserna av externa kursledare eller av någon av föreningens medlemmar.

Sällskapet har också startat en inspirationsgrupp för den som vill lära känna fler med trädgårdsintresse och målet är att det ska bli fler – hör gärna av dig om du är intresserad! Du hittar kontaktuppgifter till styrelsen i rullgardinerna i hemsidans överdel.

Det görs också studiebesök och anordnas inköpskvällar hos olika trädgårdsföretag som lämnar rabatt till sällskapets medlemmar.

Under växtsäsongen öppnar enskilda medlemmar sina trädgårdar för besökare – något som ger både inspiration och nya kontakter i den lokala trädgårdsvärlden. Varmt välkommen att gå på trädgårdsvisning – eller att öppna din egen trädgård!

Trädgårdssällskapets verksamhet blir vad vi medlemmar gör den till! Det betyder att just du är viktig för dess utformning. Tveka inte att komma med idéer om det är något du saknar, eller om det är någon särskild föredragshållare du vill höra.

Varmt välkommen som medlem!

[button link=”http://borastradgardssallskap.se/bli-medlem/” color=”green”] Bli medlem![/button]